Pilot Kontrollü Solenoid Valf Nedir?

Pilot kontrollü solenoid valfler en basit ifadeyle bir pilot basınç uygulanana kadar silindiri bir yöne kilitleyen ürünlerdir.

Pilot Kontrollü Solenoid Valf Nedir?
10 Kasım 2021 Çarşamba 14:52 tarihinde eklendi, 1.697 kez okundu.

Pilot kontrollü solenoid valfler en basit ifadeyle bir pilot basınç uygulanana kadar silindiri bir yöne kilitleyen ürünlerdir. Temel görevi belli bir yönde kilitleme sunmak olan pilot kontrollü solenoid valflerde akım bir yöne serbest ve diğer yöne blokeli şekildedir. Söz konusu pilot kontrollü selenoid valfler belli bir çalışma prensibine sahiptir. Buna göre x pilot girişi üzerinden pilot basınç uygulandığında tersine akıma izin vererek çalışma sağlar. Pilot kontrollü solenoid valfler çalışma prensibi gereği farklı çalışma şekillerini beraberinde getirir.

 

Pilot  kontrollü solenoid valfler aynı zamanda diyaframlı solenoid vana olarak adlandırılır. Söz konusu valf türünün en önemli özelliklerinden biri ana gövdesindeki orifis  çapının büyük olmasıdır. Pilot  kontrollü solenoid valfler bağlantı ölçüleri  3/8", 1/2", 3/4", 1", 11/4", 11/2", 2", 3" şeklinde karşınıza çıkar. Bu ölçülerde imal edilen pilot  kontrollü solenoid valfler genelde min.12mm den başlayan orifis çapı 80 mm'ye kadar çıkabilen ürünlerdir.

 

Pilot kontrollü selenoid valf içerisinde yer alan bobinler, farklı gerilim ve akımlarla çalışma sağlar. doğru Bu noktada vananın tasarımında selenoid bobini silindirik bir sargı şeklinde karşınıza çıkar. Söz konusu  sargı elektrik akımı verilmesi halinde elektrikli bir mıknatıs gibi çalışmanın ortaya çıkmasını sağlar.  Bunun yanı sıra bobin içerisinde yer alan demir de selenoid valfin diyaframına mekaniksel olarak bağlı bir şekildedir.

Selenoid valflerin çalışması konusunda bobin sistemleri büyük bir önem taşıdığı için bu parçaya ayrıca dikkat etmek gerekir. Bu aşamada bobinler doğru hareket ederek sinyale göre işlem yapılmasını sağlar. Tüm selenoid valflerde olduğu gibi burada da akışkan girişi ve çıkışı için yönler belirtilmiştir.  Bu yönlerde genel olarak ok ile gösterilmiş sistemler takip edilir.
 

Selenoid valf ve daha fazla seçenek için https://www.smstork.com adresini ziyaret edebilirsiniz.