İbrahim Murat Gündüz: Yazıcıoğlu'nun yokluğunun acısı kalbimizde hala canlı

İbrahim Murat Gündüz, derin bir hüzünle "Yazıcıoğlu'nun yokluğunun acısı kalbimizde hala canlı. O, yerini hiçbir şeyin dolduramayacağı bir liderdi" diyerek içten dileklerini ve merhum için dua ettiğini ifade etti.

İbrahim Murat Gündüz: Yazıcıoğlunun yokluğunun acısı kalbimizde hala canlı
26 Mart 2024 Salı 19:25 tarihinde eklendi, 1.238 kez okundu.

İbrahim Murat Gündüz, derin bir hüzünle "Yazıcıoğlu'nun yokluğunun acısı kalbimizde hala canlı. O, yerini hiçbir şeyin dolduramayacağı bir liderdi" diyerek içten dileklerini ve merhum için dua ettiğini ifade etti.

 

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş yakınlarında yaşanan talihsiz bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Bu üzücü olay 25 Mart 2009 tarihinde meydana geldi ve Türkiye'nin politik tarihinde karanlık bir sayfa olarak anılmasına neden oldu. Muhsin Yazıcıoğlu kimdir sorusuna cevap vermek gerekirse, o, dönemin tanınan politik figürlerinden biriydi ve ölüm tarihi her yıl anma etkinlikleriyle hatırlanmaktadır.

 

Olayın gerçekleştiği gün, Yazıcıoğlu Siv'de bir mitinge katıldıktan sonra, altı kişilik bir ekiple Yozgat'a gitmek üzere helikoptere binmişti. Ne yazık ki, helikopter Keş Dağı'na çakıldı ve alevler içinde kalarak hepsinin hayatına mal oldu. elim kaza sonucunda Yazıcıoğlu'nun yanı sıra diğer altı kişi de yaşamını yitirdi.

 

Kazanın ardından meydana gelen en büyük sorunlar arasında, olayın nasıl gerçekleştiği ve nedenleri konusundaki belirsizlikler yer alıyor. Kazayla ilgili yürütülen soruşturma 15 yılı aşkın bir süredir devam etmesine karşın, henüz kesin uçlara ulaşılamamıştır. Yakınları ve sevenlerinin belirttiği gibi, kazanın sebepleri hâlâ tam olarak aydınlatılamamış ve sorumlu kişiler adalet önüne çıkarılamamıştır.

 

Yazıcıoğlu'nun trajik ölümü etrafında birçok spekülasyon ve teori öne sürüldü. Bazıları bunun bir kaza olduğunu öne sürerken, bazıları ise sabotaj ihtimalini dile getirdi. Ancak soru işaretleri halen giderilemedi ve kazanın arkasındaki gizem perdesi kaldırılamadı.

 

Muhsin Yazıcıoğlu, ilkeleri ve davasına bağlılığı ile tanınan, unutulmaz bir lider olarak anılmaktadır. Ölümünden 15 yıl sonra bile, onu sevenlerin anısında derin bir iz bırakmıştır ve Türkiye'nin politik tarihinde efsanevi bir figür olarak anılmaya devam etmektedir.

 

Yazıcıoğlu'nun ölümünün 15. yıldönümünde, onun anısını onurlandırmak ve hala cevapsız kalan soruları aydınlatma çabaları yeniden gündeme gelmiştir. Ne var ki, hakikate dair sis perdesi hala dağılmamış ve araştırmalar sürmektedir.

 

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Göksun, Kahramanmaraş'ta yaşanan bu üzücü hadiseden sonra Mehmet Akif Ersoy Müzesi'nin bahçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine yedi yüz binin üzerinde kişi katılarak, Yazıcıoğlu'na olan sevgi ve saygısını gösterdi.

 

https://linktr.ee/ibrahimmuratgunduz

 

https://medium.com/@i.muratgunduz1975/